Over ons

Op 30 juni 2020 was de nieuwbouw van Strandrestaurant West aan Zee een feit en opende de deuren zich voor de eerste keer. Vader en dochter, Douwe en Celina Wiegman hebben in 2012 een start gemaakt met de eerste plannen voor de nieuwbouw.
Er werden tekeningen gemaakt en vergunningen ingediend. Het idee was om alles duurzaam te bouwen en gebruik te maken van oude en hergebruikte bouwmaterialen.

In april 2017 is er gestart met de bouw. De 120 meerpalen waarop het paviljoen is gebouwd komen uit de sluispoorten bij Kornwerderzand aan de kop van de afsluitdijk. Deze zijn per schip vanuit Amsterdam naar het eiland vervoerd.
Het strandrestaurant is aan de buitenkant bijna volledig opgetrokken met eikenhout. De vloer is gemaakt van gerecyclede damwand planken en de dakbedekking van Red ceder singles uit Canada.

Binnen in het strandrestaurant is het een lust voor het oog voor degene die het wil zien. Overal is gebruik gemaakt van oude bouwmaterialen en er zijn ware kunstwerken gecreëerd door Douwe. De sfeer in het strandrestaurant is door de inbreng van Douwe en Celina uniek en ongeëvenaard te noemen.
Wij zijn dan ook heel trots op het eindresultaat.

Het strandrestaurant is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur.
Wees welkom en geniet!